Trias, amb les mans lliures per pactar amb el PDECat

L'alcaldable de Junts explora amb el partit successor de Convergència un acord a Barcelona

Xavier Trias

Xavier Trias, l’exalcalde de Barcelona i aspirant a l’alcaldia de Junts, té el vistiplau de la formació que lidera Laura Borràs per presentar amb el PDECat una candidatura conjunta a les eleccions municipals del 2023, ha explicat el portaveu de Junts, Josep Rius.

En concret, Rius ha dit que Trias “té les mans lliures per configurar la seva llista electoral” i el secretari d’organització del PDECat, Genís Boadella, ha fet públic que han mantingut ja contactes amb Junts per explorar la presentació d’una candidatura conjunta a Barcelona.

Boadella ha rebutjat exposar les condicions del partit successor de Convergència per tornar a aliar-se electoralment amb Junts a Barcelona, però ha indicat que “la fórmula més garantista” és la coalició, sense considerar-la una línia vermella.

Per la seva banda, Rius ha descartat que Junts apliqui a escala catalana el model d’un eventual pacte electoral amb el PDECat a Barcelona, on ha destacat que la seva intenció és agrupar entorn de Trias “el màxim nombre de persones” per “canviar el model de ciutat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides