Tres membres del programa ‘Zona Franca’ deixen en ridícul Sigfrid Gras

Hores després que el director de TV3 digués al Parlament que controla les piulades dels seus professionals, Joel Díaz, Manel Vidal i Magí García critiquen a Twitter la diputada Anna Grau

Sigfrid Gras, director de TV3, a la comissió de control de la CCMA, el 16 de desembre

El presentador del programa de TV3 Zona Franca, Joel Díaz, un dels seus col·laboradors, Manel Vidal, i un guionista, Magí García, van deixar en evidència la manca de control i autoritat que té el director d’aquesta emissora, Sigfrid Gras, sobre el seu comportament a les xarxes socials. Gras va dir a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del passat 16 de desembre que la comissió que es va crear el passat 23 de novembre per vetllar perquè els professionals de TV3 no pugin missatges polititzats a Twitter i altres xarxes socials estava funcionant ja. Va fer aquesta afirmació com a resposta a una pregunta de la diputada de Ciutadans Anna Grau. Hores després, Díaz, Vidal i García es burlaven a Twitter de la intervenció de Grau.

Ciutadans va penjar a Twitter un vídeo d’uns quatre minuts d’una de les intervencions d’Anna Grau a la comissió de control, acompanyat del text: “Puta Espanya, Fills de puta dedicat a Amical de Mauthausen. Aquestes són, entre d’altres, les perles del presentador estrella de TV3 al programa Zona Franca. Denunciarem sempre el discurs d’odi emès des de TV3”. Poca estona després que aquest missatge aparegués a Twitter, Magí García el va comentar a la mateixa xarxa social: “No poden suportar que existeixi”. Joel Díaz va retuitejar el comentari del guionista del seu programa. Manel Vidal es va sumar a les crítiques a la diputada de Ciutadans etzibant-li “heu preparat aquesta intervenció al Burger King de Plaça Urquinaona?”.

Gras acabava d’explicar al Parlament que el responsable de controlar les vulneracions al Llibre d’Estil de la CCMA, incloses les relacionades amb l’ús inadequat de Twitter, era el periodista veterà Eduard Boet. “Ens avisa formalment i anem prenent mesures. N’hem detectar algunes”, va explicar. En una intervenció a la comissió de control de la CCMA del mes de novembre, on va anunciar la creació de la que s’encarrega de vetllar perquè els professionals de TV3 no facin “manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”, Gras va assegurar que “la intenció és que això no passi a TV3. Els controlarem, els reprendrem i prendrem les decisions que calgui”.

Díaz, Vidal i García no se senten al·ludits per les afirmacions del director de TV3. No només ells. Elisenda Pineda, redactora del programa de TV3 Planta baixa es va sumar a les crítiques a Twitter a la diputada de Ciutadans: “Anna Grau dient “vine a menjar-me el cul” em sembla sensacional. Jo la convidaria al Zona Franca”. Grau havia denunciat que Joel Díaz usa expressions com aquesta amb freqüència al seu perfil de Twitter.

En el decurs de la sessió de la comissió de control de la CCMA, la diputada del Partit Popular Lorena Roldán li va demanar a Sigfrid Gras si defensa Zona Franca. El director de TV3 va contestar “Defenso Zona Franca. Hi ha coses que no ens agraden i quan no m’agraden els hi fem saber i intentem canviar-ho si sobrepassen determinats límits”. Els límits del Llibre d’Estil de la CCMA sembla que els poden sobrepassar els membres de l’equip de Zona Franca digui el que digui el director de TV3 al Parlament.

(Visited 539 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari