PSOE i PDECat negocien rebaixar les condicions per la retirada d’escons

Els socialistes plantegen introduir una esmena a la llei per la qual els líders del procés van perdre l'escó

    El president del Govern central, Pedro Sánchez

    El PSOE ha proposat al PDECat introduir una esmena per modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal (LeCrim) i rebaixar les condicions que impliquen la retirada de l’escó als diputats. Segons ha avançat Efe, els socialistes plantegen condicionar la retirada de l’escó al fet que el delicte pel que es processi el diputat sigui greu, comporti una pena d’inhabilitació de la mateixa naturalesa i s’hagi comès amb violència o intimidació.

    Aquesta llei va ser precisament la que va permetre retirar l’escó als líders del procés independentista abans de ser condemnats pel Tribunal Suprem. El PDECat, que ja va donar suport a la proposició de llei del Govern central per reformar el Codi Penal, ha explicat que està estudiant la proposta abans de prendre una decisió.

    En cas que la modificació plantejada pel PSOE tiri endavant, serà la tercera reforma legal relacionada amb els delictes pels quals es va condemnar els polítics independentistes, juntament amb la derogació de la sedició i la reforma de la malversació, que es votaran al Senat aquest dijous.

    (Visited 72 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari