La Generalitat inicia el buidatge de residus de l’abocador de Vacamorta

Els treballs s'allargaran fins als 16 anys i costaran 200 milions d'euros

  Comencen els treballs de buidatge a l'abocador de Vacamorta

  Foto: @laia_co

  La Generalitat ha iniciat aquest dilluns, vuit anys després de la seva clausura, el buidatge dels 3,5 milions de tones de residus de l’abocador de Vacamorta, situat al terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà). Els treballs començaran amb la retirada de les primeres 20.000 tones, durarà al voltant d’un any i suposarà un cost de 2,5 milions d’euros. El buidatge de la resta de l’abocador, en canvi, s’allargarà fins als 16 anys i costarà uns 200 milions d’euros a la Generalitat.

  La Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles s’ha mostrat molt satisfeta per l’inici dels treballs i el seu portaveu, Zeta Figa, ha recordat que “des de l’any 2000 hem lluitat contra les administracions i l’empresa Recuperació de Pedreres S.A.”. “Des que va tancar-se l’abocador, el 2014, hem perdut el temps perquè els governs que hi ha hagut no han volgut responsabilitzar-se del procés”, ha lamentat Figa.

  La delegada del govern català a Girona, Laia Cañigueral, ha descrit el començament del buidatge com “un dia històric per a les comarques gironines” i ha destacat que posa fi a una reivindicació veïnal de fa 22 anys. Per la seva banda, el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, ha assenyalat que l’executiu reclamarà “responsabilitats a qui no va fer bé la feina en aquell moment, ja que es tracta de diners públics i, per responsabilitat, es treballarà a fons fins a l’origen”.

  (Visited 124 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari