El TC es reuneix aquest dilluns per decidir sobre la reforma per a la seva renovació

El Ple del tribunal decidirà també sobre la legalitat de les reformes dels delictes de sedició i malversació

  Tribunal Constitucional
  Tribunal Constitucional

  El Tribunal Constitucional es reuneix aquest dilluns a partir de les 10 del matí per decidir sobre el futur de la reforma del Govern central que busca desbloquejar la renovació d’aquest òrgan judicial. El Ple del tribunal dirimirà sobre els recursos presentats pel PP i Vox que busquen la suspensió cautelar d’aquesta reforma, i també decidirà sobre la legalitat de les reformes dels delictes de sedició i malversació.

  El Constitucional havia d’estudiar els recursos de l’oposició el passat dijous, justament quan es votava l’esmena al Congrés, però durant les hores prèvies al Ple el PSOE i Unides Podem van sol·licitar al tribunal que rebutgés suspendre la tramitació parlamentària. La formació morada, a més, va demanar que s’apartés el president en funcions del TC, Pedro González-Trevijano, i al magistrat Antonio Narváez de la deliberació del recurs del PP en considerar que tenen un conflicte d’interessos, ja que amb la reforma del Govern central serien substituïts automàticament.

  A causa de la complexitat de l’assumpte, González-Trevijano va acceptar la petició dels cinc magistrats progressistes d’ajornar el Ple fins a aquest dilluns per tal de tenir “el temps indispensable” per realitzar un “estudi complet” del recurs del PP i Vox i dels escrits amb al·legacions presentats posteriorment pel PSOE i Unides Podem.

  (Visited 38 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari