El TC admet el recurs del PP i inicia el debat de la suspensió de la reforma del Codi Penal

També ha rebutjat les recusacions d'Unides Podem i PSOE contra dos magistrats

Una pancarta amb el missatge 'SOS Democràcia', davant la seu del TC

El Tribunal Constitucional ha acordat aquest dilluns per sis vots a cinc admetre a tràmit el recurs del PP contra la tramitació de la reforma judicial del govern espanyol inclosa dins de la reforma del Codi Penal.

El sector conservador ha imposat la seva majoria en aquesta primera votació després de cinc hores de debat, i el TC aborda ara la qüestió nuclear del ple: les mesures cautelaríssimes reclamades pel PP que, entre altres, demanen la suspensió immediata del debat i votació de la llei al Senat.

Els magistrats també han rebutjat per sis vots a cinc les recusacions del PSOE i Podem contra el president del TC, Pedro González-Trevijano, i el també conservador Antonio Narváez.

Si el tribunal decideix intervenir-hi, seria el primer cop en democràcia que el poder judicial fica cullerada en una iniciativa que les Corts Generals encara no han aprovat. Per això, Podem ha demanat a la justícia europea que hi intervingui.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari