Comandaments dels Mossos d’Esquadra estudien accions legals contra Madí

L'exsecretari de comunicació de CDC acusava el cos policial de la Generalitat de prevaricar contra ell

David Madí
David Madí

El sindicat majoritari de comandament de Mossos d’Esquadra, SICME, anuncia que està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals contra l’exsecretari de comunicació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Madí. Aquestes accions legals serien la resposta a les acusacions que va fer el també exassessor d’Artur Mas quan aquest era president de la Generalitat contra el cos policial de Catalunya acusant els agents de prevaricar contra ell elaborant informes que després haurien filtrat.

En un missatge a Twitter, el sindicat de comandament dels Mossos ha dit que “estem estudiant emprendre accions legals en referència a les dures acusacions contra l’intendent Rodríguez i per extensió contra tota la família d’investigació”. SICME afegeix que “no tolerarem cap atac gratuït sense una resposta contundent”.

El sindicat representatiu de més del 90% dels comandaments del cos de mossos d’esquadra de les escales executiva i superior, que contempla inspectors, intendents i comissaris, diu que “estem farts i fartes de les faltes de respecte cap als i les comandaments del Cos i cap a la Institució”, afegint “la darrera ha estat la generada pel Sr. Madí en aquesta entrevista”, en referència a l’entrevista a RAC 1 en la qual Madí va acusar els Mossos.

En aquella entrevista, Madí va afirmar que veu en la manera d’actuar d’alguns mossos “tècniques de clavegueram”, i va carregar contra els “mini-Villarejos” que, segons ell, “també hi ha a Catalunya”. Inicialment, va evitar donar noms, però va acabar admetent que es referia a l’intendent Toni Rodríguez, l’excap de la Divisió d’Investigació Criminal destituït fa 10 mesos, i al seu entorn.

L’Audiència Nacional investiga Madí per, presumptament, haver actuat com a intermediari en el suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica entre els anys 2009 i 2011. En un informe, els Mossos i la Guàrdia Civil sostenen que era el mitjancer entre Telefònica, Gas Natural i Repsol, i el partit: les companyies pagaven comissions a CDC a canvi de contractes a través de la productora Triacom, amb qui Madí col·laborava.

Madí nega aquestes acusacions i atribueix l’informe dels Mossos a la “guerra de faccions” dins de la policia catalana, que hauria començat el gener d’aquest any 2022, quan el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va destituir el major Josep Lluís Trapero i altres alts càrrecs del cos, com el cap de la Divisió d’Investigació Criminal.

En els seus missatges a Twitter, SICME afirma que “tenim a la ciutadania al costat per la feina que s’executa amb una escrupolosa professionalitat”. El sindicat de comandament dels Mossos assegura que “actuarem amb la màxima dedicació i prioritat en la defensa dels i les comandaments i de la nostra Institució”.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari