Xevi Xirgo justifica els “puta Espanya” a TV3 dient que el CAC “aplica la llibertat d’expressió en el sentit més ampli possible”

Considera que “no és el mateix dir-ho en un programa d’humor que en un informatiu” i que ““no valorem el bon gust o el mal gust d’alguns continguts sinó si compleixen la llei”

Xevi Xirgo, president del CAC, a la comissió de control de la CCMA, aquest 16 de desembre

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo, ha justificat els insults als espanyols diaris al programa Zona Franca de TV3 dient que a l’organisme que dirigeix “intentem aplicar la llibertat d’expressió en el sentit més ampli possible”. A més, ha dit que “no és el mateix dir-ho en un programa d’humor que en un infomatiu”, donant a entendre que si es digués “puta Espanya” als Telenotícies sí que trobaria que seria aplicar el criteri de la llibertat d’expressió d’una forma massa àmpli. Xirgo ha fet aquestes afirmacions en la seva compareixença a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aquest matí, al Parlament de Catalunya en resposta a les interpel·lacions de les diputades Beatriz Silva (PSC-Units per Avançar) i Anna Grau (Ciutadans).

Anna Grau li ha recordat a Xirgo que la bústia del CAC està plena de queixes de catalans per l’ús del presentador de Zona Franca, Joel Díaz de l’expressió “puta nit i bona Espanya” cada cop que comença el programa, que s’emet les nits de dilluns a dijous. Xirgo ha reconegut que la bústia de queixes del CAC n’havia rebut “unes quantes” en aquest sentit però ha afirmat que la resposta està en tramitació i que és “imprudent dir què en farem. Les estem analitzant”. “No valorem el bon gust o el mal gust d’alguns continguts sinó si compleixen la llei”, ha dit i ha animat les persones que s’han queixat a recórrer als tribunals de justícia si no els satisfan les respostes del Consell Audiovisual.

La diputada socialista Beatriz Silva li ha demanat a Xirgo què en pensa de Zona Franca i si considera que compleix la funció pública que correspon a TV3. Aquesta pregunta ha quedat sense resposta igual que les que ha fet Silva i també Grau sobre la queixa de l’associació Amical de Mauthausen perquè al programa Zona Franca es van burlar dels deportats que van morir de gana en aquest camp d’extermini nazi. L’associació no ha aconseguit que Joel Díaz es retractés d’aquest insult i va recórrer a la Sindicatura de Greuges perquè emparés la seva queixa. La Sindicatura de Greuges ha demanat el CAC que atengui el requeriment d’Amical de Mauthausen i Xirgo s’ha limitat a dir que “està en procés”.

(Visited 236 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari