Rosa Romà diu que la publicitat encoberta a ‘Zona Franca’ es fa “per desconeixement”

La CCMA va prohibir a Manel Vidal que torni a fer la seva col•laboració amb una samarreta de La Sotana, un negoci en el qual hi participa ell, el presentador i un guionista del programa

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, en la seva compareixença al Parlament, aquest 16 de desembre

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha dit, aquest matí, a la Comissió de Control d’aquest organisme al Parlament, que la publicitat encoberta que s’ha emès al programa Zona Franca s’ha fet “per desconeixement”. A més, ha desvetllat que la CCMA ha prohibit que Manel Vidal, col·laborador de Zona Franca, torni a fer la seva secció, com va fer els dies 9 i 29 de novembre, lluint samarretes del merchandising de La Sotana, un negoci audiovisual en el que participen Vidal, el presentador del programa, Joel Díaz, i un dels seus guionistes, Magí García.

Romà ha fet aquestes afirmacions en resposta al diputat de VOX, Alberto Tarradas, que ha criticat la CCMA per no adoptar mesures per evitar l’emissió de publicitat encoberta i ha demanat que Vidal, Díaz i García “paguin la publicitat dels seus negocis i potser així recuperarem part dels 1,3 milions que ens costa Zona Franca”. El 21 de juliol, la CCMA va contractar a la productora Atomic Beat Media, creada cinc mesos abans, perquè realitzés Zona Franca per 1.314.419,14 euros.

“En el cas concret de Zona Franca, se li ha demanat expressament des de la direcció de televisió que un dels col·laboradors eviti portar una samarreta determinada perquè pot donar a entendre que hi ha un interès en que es produeixi un anunci comercial”, ha dit Romà. Segons ella, però, “aquest no és el cas” i ha argumentat que “la Llei de l’Audiovisual vigent diu que la publicitat encoberta requereix intencionalitat i contraprestació. En aquests moments no hi ha ni una cosa ni l’altra. A vegades, en algun programa per desconeixement s’estan fent anuncis de projectes o productes que potser podem considerar que preferim que no es facin”. I ha acabat dient que la CCMA no ha rebut cap contraprestació.

Qui sí que van obtenir contraprestacions són els membres de l’equip de Zona Franca que formen La Sotana. El 9 de novembre, Vidal va fer la seva secció a Zona Franca animant, amb el suport de Joel Díaz, a comprar entrades per l’espectacle que faria La Sotana dos dies després al local Paral·lel 62 de Barcelona. L’entrada costava 19,80 euros. Vidal va fer la seva intervenció vestit amb una samarreta on es llegia “Nyaputaspa” (‘puta Espanya’, dit de forma desorganitzada), que es vèn al web de La Sotana. Díaz ho va ressaltar i el seu soci va animar els espectadors a comprar-la. La venen a 18 euros.

El proper dia 23, La Sotana torna a fer un espectacle a Paral·lel 62. Se suposa que, en els dies previs, Zona Franca no tornarà a promocionar-lo “per desconeixement” de les normes que regulen la publicitat a TV3.

(Visited 390 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari