Quantes vegades celebrem l’aniversari del Parlament?

El Parlament de Catalunya
El Parlament de Catalunya

L’any 2020, el Parlament de Catalunya, que llavors presidia el republicà Roger Torrent, va celebrar sense escatimar despeses el seu 40è aniversari. Dos anys després -dimarts passat-, el Parlament celebrava el seu 90è aniversari, aquest cop amb una presidència accidental; la vicepresidenta Alba Vergés va presidir la sessió en substitució de la presidenta Laura Borràs, suspesa.

En què quedem? El Parlament ha complert 40 o 90 anys? De fet, les dues xifres serien certes. L’any 2020 va fer quaranta anys de la restitució de la institució catalana després de la dictadura franquista, i aquest any en fa 90 de la seva constitució.

La darrera celebració, la de dimarts, va començar amb la projecció del discurs que el president de la Generalitat Francesc Macià va pronunciar en la sessió constitutiva de la cambra del 6 de desembre d’ara fa noranta anys, durant la qual la cambra va elegir Lluís Companys primer president del Parlament.

Per ordenar el tema, Borràs, a proposta de la Comissió per la Dignitat, va promoure un canvi de denominació de la legislatura perquè la de 1932 fos la primera. El canvi es va aprovar l’any passat i així es va passar de la XIII a la XIV.

Llavors, l’any 2030 celebrarem també els cinquanta anys de la restauració per després celebrar els 100 de la constitució del Parlament?

(Visited 157 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari