La Fiscalia rebaixa 336.000 euros la demanda contra ex-alts càrrecs del govern català pel procés

Descarta reclamar l’import corresponent a la campanya Civisme, el mateix que SCC

El Tribunal de Comptes (Madrid)

La Fiscalia i Societat Civil Catalana (SCC) han rebaixat en 336.143,34 euros les respectives demandes en el cas sobre la responsabilitat comptable de 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat per presumpte desviament de fons per a despeses de l’1-O i l’acció exterior del procés, en el qual exerceixen l’acusació.

El Ministeri Públic els reclamava fins ara 3,4 milions d’euros i SCC, 5,3 milions, però tots dos han desistit de reclamar l’import corresponent a la campanya Civisme en l’audiència prèvia celebrada aquest divendres.

D’aquesta manera, ha estat exonerat Jaume Mestre, exresponsable de difusió de la Generalitat, a qui només s’atribuïa una suposada irregularitat relacionada amb aquesta campanya.

La Fiscalia havia arribat a reclamar als antics alts càrrecs catalans 9,5 milions, però va rebaixar el càlcul fins als 3,4 milions -la suma dels 2,2 milions per l’acció exterior i els 1,2 milions que relacionava amb l’1-O- abans de reduir-lo aquest divendres a 3,1 milions. La xifra reclamada ara per SCC és 5 milions.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari