Detenen a l’aeroport del Prat un cap d’un entramat d’estafes financeres a escala mundial

L'arrestat era l'encarregat de gestionar totes les víctimes espanyoles mitjançant comissionistes que les redirigien a la plataforma Everfx

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal i de la Unitat de Policia Judicial 7 Zona Guardia Civil de Cataluña van detenir el passat dimecres 14 de desembre un dels màxims responsables de la plataforma Everfx. La firma està presumptament implicada en l’estafa més gran financera a escala mundial investigada en el marc del cas Forex. Al detingut se li imputen els delictes de pertinença a organització criminal i delicte continuat d’estafa.

El detingut va aterrar a l’aeroport del Prat aquest dimecres al voltant de les 8 hores del matí provinent de Romania. L’arrestat era l’encarregat de gestionar totes les víctimes espanyoles mitjançant comissionistes que les redirigien a la plataforma Everfx. Els contactes amb les víctimes es feien a través de call centers situats a la perifèria de la Unió Europea.

Arran de la investigació, coordinada per Eurojust i en què hi van participar set països, es van emetre ordres de detenció internacionals per als màxims responsables de l’entramat criminal, ordres europees d’investigació i comissions rogatòries a tercers països.

L’operatiu es va saldar el passat 8 de novembre amb el desmantellament de l’organització criminal investigada que operava a través de centres de trucades establerts en països fora de la Unió Europea cometent les operacions fraudulentes amb beneficis milionaris. El balanç va ser de 15 centres de trucades desmantellats, dos dels màxims responsables de l’organització detinguts a Albània i 16 persones investigades.

Es calcula que la ciberestafa ha afectat centenars de milers d’usuaris de tot el món i amb un impacte econòmic que podria superar els milers de milions d’euros, ja que es van intervenir tres milions de correus electrònics gestionats des de comptes de correu de diversos dominis de l’entramat criminal. La xarxa investigada guanyava 400 € al minut i 50 milions cada tres mesos. La plataforma Everfx va ser l’empresa patrocinadora del Sevilla FC i és una de les webs que més queixes i denúncies per estafes acumulava.

La investigació, que ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell i la Fiscalia de Lleida, continua oberta i es mantenen en vigor altres ordres internacionals de recerca i detenció per als màxims responsables de l’entramat criminal. El detingut passarà avui a disposició judicial.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari