Aragonès proposa reformar la Constitució per poder acordar un referèndum

El president de la Generalitat evita parlar d’unilateralitat com a alternativa a la votació acordada

Pere Aragonès, a la Cadena SER

Foto: Govern de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat obert a aconseguir la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya mitjançant una reforma de la Constitució. En una entrevista concedida a la Cadena SER, Aragonès ha respost que “si el problema és la reforma de la Constitució i no és la voluntat política, abordem-lo”.

En canvi, ha evitat dir si optaria per celebrar unilateralment una votació com aquesta si no s’assoleix un acord amb l’Estat central, que considera que és la millor via. “Haig de ser molt prudent”, ha indicat.

Pel que fa a la taula de diàleg, el president català considera que ha conclòs la seva primera fase i que ara correspon “abordar la relació política entre Catalunya i la resta d’Espanya”, i ha previst que en els pròxims mesos començaran a parlar d’una proposta de referèndum.

En resposta al president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que ha donat el procés per acabat durant les darreres hores, Aragonès ha manifestat que pot opinar el que vulgui, però “no pot pretendre” que ell “renunciï als meus legítims postulats polítics”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari