El PSOE demana al TC que rebutgi la mesura cautelar plantejada pel PP

Unidas Podemos també recorre per evitar que se suspengui la reforma per canviar el sistema d'elecció de membres de l'òrgan

Patxi López

El grup parlamentari del PSOE ha presentat un escrit al Tribunal Constitucional per sol·licitar-li que rebutgi la suspensió urgent de la reforma amb què el govern central vol desbloquejar la renovació del mateix òrgan constitucional.

En concret, els socialistes reclamen poder personar-se en la tramitació del recurs amb què el PP ha reclamat al TC una mesura cautelaríssima que suspengui l’acord de la comissió de justícia del Congrés que va admetre a tràmit les esmenes sobre la modificació del sistema de majories del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a l’elecció de magistrats del TC.

Tant PSOE com Unidas Podemos han presentat recursos d’empara davant el Constitucional per evitar la suspensió, reclamada després també per Vox. Les al·legacions procedents del PSOE, Unidas Podemos i Vox, precisament, han motivat el retard de la celebració del ple extraordinari del Constitucional d’aquest dijous al matí.

Els dos socis del govern espanyol han coincidit a argumentar davant el TC que la suspensió urgent demanada pel PP amenaça la democràcia a Espanya. Segons el parer dels socialistes, comportaria pressuposar la falta de legalitat de decisions adoptades pels òrgans de govern del Congrés i pels diputats que han intervingut en el procés legislatiu, i el TC se situaria, en cas de donar la raó als populars, “en una posició que no li correspon”.

Per la seva part, el PP havia denunciat en el seu recurs una vulneració dels drets fonamentals dels diputats, presumptament comesa amb la tramitació d’esmenes sobre la reforma del CGPJ que afecten la designació de magistrats del TC, emmarcada en una reforma del Codi Penal que afecta els delictes de sedició i malversació.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari