El TSJC condemna la Generalitat a pagar 304 milions pel nyap en la privatització d’ATLL

Tres resolucions donen la raó parcialment a Acciona, que va vendre a un fons el seu dret a cobrar

Artur Mas, durant la seva etapa com a president

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat de Catalunya que pagui 304 milions d’euros per l’anul·lació del contracte d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), del Departament de Territori i Sostenibilitat, confirmada el 2018 pel Tribunal Suprem.

La sala cinquena contenciosa administrativa ha emès aquest dijous tres resolucions que estimen parcialment les reclamacions plantejades per tres recursos de l’antiga ATLL, controlada per un consorci que encapçalava Acciona.

Una resolució li reconeix el dret a cobrar pels conceptes de cànon no amortitzat, inversions realitzades i no amortitzades, i despeses de licitació i construcció, recull Europa Press.

Una altra, reconeix que l’empresa té dret a percebre una retribució pel servei prestat entre el gener i el febrer del 2019. I la tercera, ordena la devolució de la garantia definitiva i el rescabalament per les despeses del manteniment de l’aval fins al moment de la cancel·lació.

Es dona la circumstància que Acciona, que havia reclamat almenys 308 milions a la Generalitat fa quatre anys, va vendre l’any 2019 el dret a cobrar en aquest cas a un fons nord-americà expert en plets, Fortress, per 170 milions d’euros, després de no haver assolit un acord amb l’administració catalana.

La privatització de l’empresa pública ATLL, anul·lada per irregularitats en el concurs, va ser la més gran de la història de la Generalitat de Catalunya, duta a terme el 2012 per 1.000 milions i un període de 50 anys pel govern d’Artur Mas.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari