El Congrés aprova la llei que permet avortar a partir de 16 anys sense el permís patern

La cambra baixa ha donat llum verda a la llei i ara comença la seva tramitació al Senat

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

El Ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei de l’avortament, que garanteix aquesta prestació a hospitals públics, i elimina l’obligatorietat del consentiment patern per a les menors de 16 i 17 anys. Ara, el text continuarà la tramitació parlamentària al Senat.

El projecte de llei impulsat pel Ministeri d’Igualtat ha comptat amb 190 vots a favor, 154 en contra, entre ells PP, Vox i Ciutadans, i 5 abstencions. La ministra Irene Montero ha dit que “és un pas molt important” per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones a Espanya.

La llei es va aprovar al Consell de Ministres a finals d’agost després dels informes de la Fiscalia, el CGPJ i el Consell d’Estat i les aportacions dels altres ministeris.

Entre altres qüestions, la llei contempla que les menors podran interrompre l’embaràs de forma voluntària a partir dels 16 anys sense el permís dels progenitors.

Elimina els tres dies obligatoris de reflexió abans d’un avortament. Amb la llei actual es lliura un sobre amb informació d’ajudes i prestacions en cas que es tiri endavant l’embaràs. Només s’entregarà a qui ho sol·liciti.

Una altra de les mesures és que els centres de salut i serveis de salut sexual i reproductiva dispensaran la pastilla de l’endemà de manera gratuïta. Actualment, val al voltant de 20 euros a les farmàcies.

A la nova llei s’hi inclou una baixa incapacitant per interrupció voluntària de l’embaràs. A més, preveu un servei d’assistència i acompanyament integral durant el procés.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari