El TSJC condemna la Generalitat a aprovar plans contra la contaminació per ozó

La sentència obliga a actuar en dotze zones, entre les quals l’àrea de Barcelona, arran d’una demanda d’Ecologistes en Acció

Vista panoràmica de la capital catalana (Ajuntament de Barcelona)
Vista panoràmica de la capital catalana (Ajuntament de Barcelona).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat de Catalunya a elaborar, aprovar i publicar com més aviat millor plans de millora de qualitat de l’aire per rebaixar la contaminació per ozó a dotze de les quinze zones en què es divideix el territori pel que fa a l’avaluació de l’aire, entre elles l’àrea de Barcelona.

La sentència de la sala contenciosa administrativa del TSJC troba acreditat, basant-se en informes de la Generalitat, que des del 2012-2014 les actuacions no havien estat suficients, més enllà d’un petit descens de la contaminació per ozó que no considera “destacable en termes d’eficàcia”.

Ecologistes en Acció, la demanda de la qual és l’origen d’aquesta resolució, ha considerat de gran importància la sentència perquè “és la primera vegada que un tribunal espanyol manifesta la insuficiència dels plans de millora de la qualitat de l’aire aprovats per l’Administració, en aquest cas la catalana”.

Aquesta plataforma, de fet, preveu que la decisió del TSJC tingui conseqüències en una dotzena de comunitats autònomes que incompleixen la normativa sobre la qualitat de l’aire pel que fa a l’ozó, i destaca que “dona continuïtat a altres de similars a Castella i Lleó i Navarra, confirmats pel Tribunal Suprem” i assenyala “la negligència de les comunitats autònomes”.

A més de l’àrea de Barcelona, el TSJC obliga la Generalitat a presentar plans per millorar la qualitat de l’aire al Vallès-Baix Llobregat, el Penedès-Garraf, el Camp de Tarragona, la Plana de Vic, les Comarques de Girona, l’Empordà, l’Alt Llobregat, el Pirineu Oriental, el Prepirineu, les Terres de Ponent i les Terres de l’Ebre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.