El Tribunal Suprem confirma que aplicarà la llei del “només sí és sí” per rebaixar les penes

Posa d'exemple el cas Arandina i admet que la pena hauria estat més alta si no fos per la nova norma

La llei del "només sí és sí" va entrar en vigor el 7 d'octubre

El Tribunal Suprem considera que és obligatori aplicar la llei del “només sí és sí” per rebaixar les penes dels agressors sexuals. Considera que la nova legislació és més favorable als condemnats i que, per tant, se n’han de beneficiar. D’aquesta manera, el Suprem encamina com s’ha d’interpretar la polèmica llei impulsada pel Ministeri d’Igualtat.

Ho ha fet després d’analitzar el recurs pel cas Arandina, en què dos exjugadors estan condemnats a nou anys de presó per violar una menor a finals del 2017. En aquest cas concret, admet que si no hagués estat per la nova norma, la pena hauria estat superior.

Tot i dir que és obligatori revisar tots els recursos, no deixa clar si això crea jurisprudència per a futurs recursos. De fet, en aquesta mateixa sentència, el Suprem recorda que cada cas és un món i que cal analitzar-los un per un.

A hores d’ara, des del govern espanyol es limiten a dir que estudiaran el posicionament del Suprem i recorden que el Congrés ha d’aprovar una esmena per guiar els jutges en una interpretació totalment contrària a la que ha fixat el Suprem aquest dimecres.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari