Detenen dos empresaris vinculats al falsificador d’euros més important d’Europa

Ocultaven amb empreses pantalla les compres que realitzaven a l'estranger del material per falsificar moneda

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Unitat Central de Falsificació de Moneda, conjuntament amb agents de la Policia Nacional de la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya adscrits a la Comissaria General de Policia Judicial (UDEF-Central) han detingut dos homes a qui se’ls atribueixen un delicte de falsificació de moneda. Aquestes dues noves detencions estan relacionades amb la desarticulació, a la Comunitat Valenciana el mes de setembre passat, del laboratori de bitllets falsos de 500 euros més important d’Europa que hauria produït més de 8.000.000 d’euros falsos. A la primera fase de l’operació policial l’equip conjunt d’investigadors va detenir dotze persones entre les quals el principal investigat i impressor dels bitllets, així com destacats distribuïdors.

Els dos empresaris, en connivència amb el grup criminal desmantellat, ocultaven mitjançant empreses pantalla les compres que realitzaven a l’estranger de la maquinària i el material necessari per falsificar bitllets. L’entramat d’empreses pantalla els proporcionava, d’una banda, la capacitat necessària per a interactuar amb solvència mercantil davant d’altres empreses i, per l’altra, ocultar la identitat dels investigats, ja que acumulaven antecedents per fets similars.

En la segona fase de l’operatiu policial, investigació tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) es van fer quatre entrades i escorcoll en diversos locals i domicilis corresponents a les seus socials de les empreses utilitzades pel grup criminal, dues de les quals ubicades a Altea (Alacant), i altres dues a Picassent (València). Com a resultat dels escorcolls s’ha intervingut maquinària especialitzada per a la confecció dels bitllets falsos: una màquina impressora i una altra de plastificant.

En la investigació, liderada per la Unitat Central de Falsificació de Moneda dels Mossos d’Esquadra i la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya de Policia Nacional, també hi han participat altres membres de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, així com de les prefectures superiors de València i Catalunya de la Policia Nacional, sota la coordinació d’Europol.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari