La reforma de la sedició i la malversació supera el tràmit de la comissió de justícia

El text, amb 19 vots a favor i 17 en contra, depèn ara d’una majoria absoluta al ple del Congrés

Pere Aragonès amb Pedro Sánchez
Pere Aragonès amb Pedro Sánchez

La reforma del Codi Penal que afecta els delictes de sedició i malversació, pactada pel PSOE i ERC, ha superat aquest dimarts per un resultat ajustat la votació a la comissió de justícia del Congrés dels Diputats.

La proposició de llei ha tirat endavant gràcies als 19 vots a favor del PSOE, Unidas Podemos, ERC i el PNB. Per la seva part, PP, Vox, Ciutadans, Junts i la CUP han sumat 17 vots en contra i Bildu ha optat per l’abstenció.

La reforma queda pendent del debat i la votació en el ple del Congrés, que se celebraran aquest dijous, després que s’hi elevi el dictamen de la comissió. En aquesta pròxima votació, la proposició necessita rebre el suport de la majoria absoluta de la cambra baixa, un mínim de 176 vots, perquè es tracta d’una norma amb rang de llei orgànica.

El text de la reforma, tancat aquest dilluns pel PSOE i ERC, elimina el delicte de sedició, el qual esdevé un delicte de desordres públics agreujats, i rebaixa la pena màxima per als culpables de malversació de fons públics en els casos que no hi hagi ànim de lucre o enriquiment personal.

La reforma, a més, modifica el sistema de majories amb què el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) elegeix magistrats del Tribunal Constitucional.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari