Junqueras: “El PSC camina en la direcció adequada”

El líder d'ERC diu que els socialistes fan passes cap a "la fi de la repressió"

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que el PSC “camina en la direcció adequada”, però “molt lentament”. Per a Junqueras “la supressió del delicte de sedició va en la línia del camí cap a la justícia”.

El líder d’ERC veu “algunes passes” dels socialistes cap a la “fi de la repressió”. En declaracions al Cafè d’idees de RTVE, Junqueras ha afirmat que “suprimir el delicte de sedició és una passa”, i que “aprovar els indults és reparació i justícia”.

Per altra banda, el també exvicepresident de la Generalitat ha afirmat que el PSC administra i gestiona “molt malament” allà on pren decisions. Junqueras ha reblat que Esquerra “administra molt millor que el Partit Socialista”.

El dirigent republicà assegura que estan disposats a parlar “amb tothom” sobre la seva proposta concreta de referèndum, afirmant que “sempre estem a favor que tothom pugui parlar”. Junqueras defensa que el convenciment d’ERC respecte de la negociació i el diàleg va molt més enllà de la taula de negociació entre governs, afirmant que “la negociació va molt més enllà”.

Sobre la proposta socialista d’una taula de diàleg entre catalans, Junqueras ha afirmat que “hi haurà el que les majories parlamentàries creguin oportú”. I sobre la proposta d’ERC de quins percentatges de participació i resultats ha de tenir un referèndum per a la independència de Catalunya, Junqueras defensa unes condicions que la comunitat internacional ha fixat per a casos similars al català per caminar cap al reconeixement internacional.

Junqueras ha reivindicat l’amnistia com una manera d’establir “condicions de joc” entre iguals, assegurant que “organitzar un referèndum no és un delicte”. En aquest sentit, reivindica que no hi va haver malversació en l’organització de la consulta de l’1-O. Per a Junqueras “és profundament injust”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari