El Govern retornarà les multes del segon estat d’alarma covid

Els afectats ja poden demanar que els tornin els diners de les multes per saltar-se el confinament

Controls pel confinament del Segrià

La Generalitat anuncia, per sorpresa, que arxivarà les més de 10.000 multes que es van posar durant el segon estat d’alarma de la pandèmia, i que retornarà tots els diners que ja s’haguessin abonat. Això si, els ciutadans ho hauran de demanar explícitament.

La mesura la va signar durant el pont el conseller de Salut, Manel Balcells, i ja s’ha fet oficial al Diari de la Generalitat. Tot plegat, després que el Constitucional sentenciés que l’estat d’alarma quedava fora de la llei.

El Departament arxivarà els expedients i retornarà les sancions que ja s’hagin abonat, unes 10.500, segons han indicat fonts de Salut. Són multes per saltar-se els confinaments territorials, el toc de queda i les limitacions al dret de reunió i al dret de culte.

Pel primer estat d’alarma, que també es va declarar inconstitucional, fins a finals d’octubre ja s’havien reclamat prop d’11.000 devolucions de les multes. D’aquestes, ja se n’havien tornat 6.700, per un import total d’1.300.000 euros, segons el departament d’Interior.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari