Cop de porta del govern central al referèndum que pretén ERC

El ministre de Presidència ha insistit que "el referèndum és contrari a la Constitució"

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

El govern espanyol s’ha mostrat inflexible davant la proposta d’Esquerra Republicana de celebrar un referèndum per la independència. “Qui descarta la via unilateral soc jo”, ha emfatitzat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en ser preguntat sobre una consulta que no comptés amb l’aval de Madrid. “Estem precisament en una situació de superació d’un enfrontament per aconseguir que a Catalunya la convivència estigui garantida”, ha afegit.

El ministre de la Presidència ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TVE en la qual ha insistit que “el referèndum és contrari a la Constitució” i que en cap cas és una solució per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

ERC va presentar ahir la seva proposta de referèndum com a moviment d’obertura per a la segona fase de la taula de diàleg. Els republicans consideren que la reforma del Codi Penal reequilibra una mica la balança i ara ja poden negociar amb l’estat en condicions d’igualtat. “Fins ara havíem prioritzat la qüestió antirepressiva bàsicament per situar-nos en una posició d’igualtat o de més igualtat per poder negociar”, ha dit la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en una entrevista a TV3. Ara els republicans volen que l’estat espanyol es mogui i “defineixi les condicions per al referèndum”.

Així mateix, Bolaños ha recordat que la Moncloa i la Generalitat van pactar “que el Govern faria política dins dels procediments democràtics i les institucions”. “Sembla una obvietat, però és que el 2017 això no passava”, ha assegurat. Així mateix, ha opinat que una consulta per a decidir el futur polític dels catalans “només crearia enfrontaments”.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari