Trias anuncia aquest dilluns la seva candidatura per Barcelona

La renúncia de la candidata proclamada Elsa Artadi havia deixat vacant el cap de cartell de Junts

Xavier Trias
Xavier Trias

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias presenta aquest dilluns la seva candidatura com a cap de llista de Junts per Catalunya a l’alcaldia de la capital catalana per a les eleccions municipals del maig de l’any que ve. Trias es proposa per ocupar la vacant que havia deixat la candidata proclamada dels exconvergents, Elsa Artadi, que el passat mes de maig va renunciar a la candidatura anunciant que deixava la política activa al·ludint raons personals.

Xavier Trias es va donar de baixa del PDECat el passat mes de setembre, per a passar a militar a JxCat, renúncia que va fer per carta. Un cop presentada la seva candidatura, Trias hauria de passar per unes primàries tot i que molt probablement serà l’únic candidat de la formació exconvergent que opti a ser cap de cartell per a intentar desbancar l’actual alcaldessa, Ada Colau.

La decisió de Trias d’assumir la candidatura de Junts per a les pròximes municipals s’esperava per finals de l’estiu, però amb la consulta interna que va convocar Junts pel mes d’octubre, per decidir la continuïtat de la formació exconvergent en el govern de la Generalitat amb ERC, es va ajornar.

En aquell moment, Trias va apostar perquè Junts continués en el govern de coalició amb Esquerra, i va arribar a declarar que “cada vegada que algú em diu que vol que em presenti, li dic que el més importantment és que ens deixem de barallar entre tots”, afegint que “no prenc cap decisió perquè estic estupefacte” i que “una de les condicions perquè em presenti és que no hi hagi disputes”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari