La vicepresidenta del Parlament Europeu continuarà a la presó per corrupció, blanqueig de diners i organització criminal

Les autoritats belgues sospiten “que es van pagar grans sumes de diners o es van oferir importants regals a tercers amb una posició política i/o estratègica”

Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu
Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu.

El divendres, 9 de desembre, va esclatar una trama de corrupció i suborns organitzada per Qatar per a influir en la presa de decisions del Parlament Europeu. El ministeri fiscal belga ha confirmat que quatre de les sis persones detingudes el divendres han estat imputades per participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció i continuaran a la presó. La fiscalia no ha confirmat els noms, però la premsa belga ha afirmat que l’eurodiputada grega i vicepresidenta de l’Eurocambra, Eva Kaili, està entre ells.

Al juliol va començar l’operació després de les sospites que “un país del Golf” estava intentant influir en les decisions econòmiques i polítiques del Parlament Europeu. Les autoritats sospiten “que es van pagar grans quantitats de diners o es van oferir importants regals a tercers amb una posició política i/o estratègica al Parlament Europeu per influir en les seves decisions”.

A més de Kaili, en el cas estarien implicats el seu pare; la seva parella i assistent parlamentari, Francesco Giorgi; el exeurodiputat socialdemòcrata italià i president de l’ONG Fight Impunity, Pier Antonio Panzeri, i Lucca Visentini, que fa un mes es va convertir en secretari general de la Confederació Europea de Sindicats.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari