Per quina raó Laporta s’ha quedat sol al futbol espanyol?

El president del Barça, Joan Laporta

“El Barça ha recorregut tot el que hem aplicat i ho han perdut tot. Estem aplicant les normes que corresponen al Barça i tots els clubs”. Així de clar es va mostrar el president de LaLiga, Javier Tebas a l’assemblea general extraordinària celebrada a Dubai aquesta setmana després del paperot protagonitzat pel Barça i el Real Madrid, primer negant-se a participar i, després, delegant-ne la presentació i el vot a la figura de l’advocat Fernando Irurzun, contractat per la nova societat que té com a encàrrec el rellançament de la Superlliga.

Un cop més, el Barça té la intenció d’impugnar aquesta cimera amb la finalitat de deixar sense efecte les mesures adoptades que, bàsicament, accentuen el control financer dels clubs davant la temptació de vendre patrimoni a la bogeria i sense sentit, com ha fet Laporta.

Abans d’aquesta assemblea, Tebas també havia destapat el pusil·lànime paper de Laporta, que primer va dir a LaLiga que el Barça assistiria amb el seu tresorer de la junta i el seu executiu de futbol, Mateu Alemany, i després va publicar una nota renunciant a participar-hi perquè considerava la convocatòria il·legal. “El Madrid va trucar a Laporta i a formar”, va resumir Tebas.

Finalment, sembla que serà l’aparell jurídic del Barça, sota la direcció del més que qüestionat Pere Lluís Mellado, l’encarregat de presentar les reclamacions oportunes, certament amb poques possibilitats de prosperar. En aquest cas, Laporta seria dels més afectats, ja que redueix la utilitat de les palanques si es tracta d’ingressos futurs a una aplicació només del 5% per temporada. Més o menys la mateixa porta que se li tanca si estava pensant vendre jugadors amb amortitzacions pendents, que no es podran eixugar de cop, sinó en els anys que tingués pendent de contracte.

La conclusió, claríssima, és que, per aquest seguidisme madridista de Laporta, poc racional, el Barça s’ha convertit en el focus de les reaccions de la resta dels clubs contra l’abús de les palanques, una circumstància que només afecta el Barça i no el Real Madrid, encara que aparenten formar un bloc de sòlid de combat davant de Javier Tebas i LaLiga.

Ja és conegut i provat que també ha estat Florentino Pérez qui li ha ensenyat a Laporta el camí de les palanques i qui li ha buscat l’inversor principal, Sixth Street, que li ha comprat el 25% dels drets de LaLiga per 25 anys.

Avui tothom del món del futbol sap i pronostica que com més esgotat i aïllat es trobi Laporta, com més necessiti un salvavides, no se’l llançarà LaLiga ni encara menys Florentino.

(Visited 204 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari