L’Hospitalet de l’Infant vol construir un parc eòlic de propietat municipal

L'objectiu és desestigmatitzar al municipi, poder oferir preus més competitius per als veïns i obtenir ingressos per a les arques municipals, segons ha explicat l'alcalde, Alfons Garcia

Recreació virtual dels quatre aerogeneradors del futur parc eòlic del municipi (Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant)
Recreació virtual dels quatre aerogeneradors del futur parc eòlic del municipi (Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant).

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol construir un parc eòlic de propietat municipal d’aquí a dos anys. Aquest projecte utilitzaria l’energia renovable aprofitant el vent per a reduir la dependència de la nuclear.

La instal·lació se situaria a uns terrenys municipals propers a les centrals. Tindria quatre aerogeneradors amb una potència de 20 MW. Es preveu una inversió d’uns 20 milions d’euros.

Desestigmatitzar: de nuclear a renovable

“És un projecte molt il·lusionant amb el qual intentem canviar l’estigmatització que tenim a nivell municipal, sempre relacionat amb la nuclear, per a convertir-nos en un municipi referent en energia renovable”, ha explicat l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia (PSC), al Diari de Tarragona. L’objectiu, ha argumentat, és poder oferir preus més competitius per als veïns i obtenir ingressos per a les arques municipals.

L’alcalde ha explicat que volen crear una societat mercantil de titularitat 100% municipal, que en un futur pugui transformar-se en una societat d’economia mixta amb socis privats del sector elèctric i de petits accionistes de la ciutadania.

L’Ajuntament haurà de recórrer al finançament extern per a fer front a la inversió inicial, d’uns 20 milions d’euros, mitjançant préstecs bancaris o a través d’algun soci privat, tot i que l’alcalde ha assenyalat que “la nostra voluntat és, si podem, anar sols”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.