L’Hospitalet de l’Infant vol construir un parc eòlic de propietat municipal

L'objectiu és desestigmatitzar al municipi, poder oferir preus més competitius per als veïns i obtenir ingressos per a les arques municipals, segons ha explicat l'alcalde, Alfons Garcia

Recreació virtual dels quatre aerogeneradors del futur parc eòlic del municipi (Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant)
Recreació virtual dels quatre aerogeneradors del futur parc eòlic del municipi (Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant).

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol construir un parc eòlic de propietat municipal d’aquí a dos anys. Aquest projecte utilitzaria l’energia renovable aprofitant el vent per a reduir la dependència de la nuclear.

La instal·lació se situaria a uns terrenys municipals propers a les centrals. Tindria quatre aerogeneradors amb una potència de 20 MW. Es preveu una inversió d’uns 20 milions d’euros.

Desestigmatitzar: de nuclear a renovable

“És un projecte molt il·lusionant amb el qual intentem canviar l’estigmatització que tenim a nivell municipal, sempre relacionat amb la nuclear, per a convertir-nos en un municipi referent en energia renovable”, ha explicat l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia (PSC), al Diari de Tarragona. L’objectiu, ha argumentat, és poder oferir preus més competitius per als veïns i obtenir ingressos per a les arques municipals.

L’alcalde ha explicat que volen crear una societat mercantil de titularitat 100% municipal, que en un futur pugui transformar-se en una societat d’economia mixta amb socis privats del sector elèctric i de petits accionistes de la ciutadania.

L’Ajuntament haurà de recórrer al finançament extern per a fer front a la inversió inicial, d’uns 20 milions d’euros, mitjançant préstecs bancaris o a través d’algun soci privat, tot i que l’alcalde ha assenyalat que “la nostra voluntat és, si podem, anar sols”.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari