Nou vocals conservadors volen forçar un ple al CGPJ per eludir la reforma que impulsa Sánchez

El sector conservador qualifica de xantatge la proposta per desbloquejar la renovació del TC

Ple del Consell General del Poder Judicial amb Rafael Mozo com a president suplent

Nou vocals del sector conservador del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han presentat un escrit en què sol·liciten la convocatòria “amb caràcter urgent” d’un ple extraordinari per abordar els nomenaments dels dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que els correspon per quota.

La maniobra obligaria la convocatòria del ple els dies vinents. Amb això, consellers designats pel PP busquen eludir la reforma legal plantejada aquest divendres per PSOE i Podemos, que busca reduir a una majoria simple la quota que es necessiten actualment per fer aquestes designacions.

Aquests membres conservadors del CGPJ han acusat el govern espanyol de “jugar amb foc”. A l’altre cantó i molt al contrari, els membres del sector progressista consideren que ara ja no hi ha pressa per nomenar-los -estan en funcions des del juny-, i prefereixen esperar al ple ordinari del 22 de desembre.

Qui ha de decidir si s’avança o no és el president suplent, Rafael Mozo, del sector progressista, nomenat a mitjan octubre en substitució de Carlos Lesmes, que va plegar després de quatre anys d’exercir amb el mandat caducat.

Segons fonts del sector progressista, els seus membres estarien fins i tot disposats a votar en blanc a tots els plens l’elecció dels membres del TC fins que s’hagi aprovat la reforma impulsada pel govern.

Aquesta reforma busca evitar el bloqueig que el sector conservador manté des del setembre per elegir-los, eliminant l’acord actualment necessari de 3/5 parts del CGPJ per fer l’elecció. En cas que tres mesos després d’esgotat el mandat no s’haguessin escollit els membres amb aquesta majoria, l’elecció es faria amb una elecció simple a una sola volta.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari