Nova victòria de l’extremadreta a la Catalunya Nord

L’alcalde de Perpinyà, Louis Aliot (RN), aconsegueix l’escó en l’Assemblea Departamental dels Pirineus Orientals

Louis Aliot, alcalde de Perpinyà i membre de la formació de Marine Le Pen, Rassemblement National (RN)
Louis Aliot, alcalde de Perpinyà i membre de la formació de Marine Le Pen, Rassemblement National (RN).

La circumscripció electoral de Perpinyà-5 i Canohès ha hagut de repetir les eleccions a l’Assemblea del Departament dels Pirineus Orientals i el resultat ha confirmat la sòlida puixança de l’extremadreta del partit de Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), a la Catalunya Nord. A la segona volta d’aquestes eleccions, el “ticket” format per Louis Aliot (foto), que ja és alcalde de Perpinyà, i Carla Moti s’ha imposat amb el 53,5%  dels vots.

D’aquesta manera, el territori de la Catalunya Nord es confirma com un sòlid bastió del RN. Perpinyà és la ciutat més important de França en mans de l’extremadreta. A les últimes eleccions presidencials, Marine Le Pen va ser, àmpliament, la candidata més votada aquí i a les legislatives d’enguany, els quatre diputats elegits van ser-ho del RN.

Amb la victòria en aquestes eleccions parcials, Louis Aliot i el RN entren per primera vegada en l’Assemblea Departamental –l’equivalent a una diputació provincial  espanyola- dels Pirineus Orientals. Tot i això, aquesta institució, que presideix la socialista Hermeline Malherbe, continuarà en mans de l’esquerra.

La pèrdua d’aquesta circumscripció de Perpinyà 5 i Canohès, que fins ara controlava l’esquerra, ha provocat les ires de la coalició Nupes, forjada al voltant de Jean-Luc Mélenchon, i de la qual formen part els socialistes, ecologistes i comunistes. El seu representant als Pirineus Orientals, Francis Daspe,  atribueix aquesta derrota a l’actitud de la presidenta del Consell Regional d’Occitània i líder del PS, Carole Delga, que es va negar a formar part de la coalició Nupes i ha presentat candidats propis, dispersant així el vot de l’esquerra.

Segons Francis Daspe, aquesta indisciplina de Carole Delga explica que el principal beneficiari polític en sigui l’extremadreta. Louis Aliot, l’alcalde de Perpinyà, és un dels “peixos grossos” del RN i n’és el vicepresident primer, al costat de Marine Le Pen.

(Visited 168 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari