La bústia del CAC s’omple de queixes contra els ‘puta Espanya’ de ‘Zona Franca a TV3

Allau de denúncies de ciutadans que demanen que es suspengui el programa si el seu presentador, Joel Díaz, no deixa de començar-lo cada dia amb aquest insult

Portal web perquè els ciutadans presentin queixes al Consell de l'Audiovisual de Catalunya

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) té una bústia on els ciutadans poden expressar les seves queixes pel funcionament dels mitjans de comunicació audiovisuals. Al portal web del CAC on hi ha aquesta bústia s’explica que “les persones usuàries dels mitjans audiovisuals poden adreçar-se al Consell de l’Audiovisual de Catalunya per expressar les seves queixes, opinions, suggeriments o consultes. Les quals poden fer-se sobre la programació i la publicitat de qualsevol ràdio o televisió, ja sigui pública o privada”. Des de fa dies, aquesta bústia ha rebut nombroses queixes pel crit de “puta nit i bona Espanya” que fa Joel Díaz cada cop que comença el seu programa de les nits de dilluns a dijous a TV3 Zona Franca.

Els ciutadans que s’estan queixant d’aquest crit consideren que és un insult als milions de catalans que se senten espanyols i al conjunt de la societat espanyola. A part de demanar que Joel Díaz deixi de llençar aquest exabrupte en començar Zona Franca, moltes persones que han presentat queixes reclamen que se suspengui l’emissió del programa o, fins i tot, que la productora que el realitza torni a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els 1,3 milions que li ha pagat per fer-lo.

Al portal on hi ha la bústia de queixes s’hi especifica alguns dels motius que les justifiquen. Els ciutadans que n’han enviat queixant-se de Zona Franca fan referència a “la incitació a la violència, que pugui fomentar comportaments antisocials, abusos, imprudències, conductes agressives i la destrucció de bens culturals o naturals”, “l’atemptat contra el principi d’igualtat de les persones i el principi d’igualtat”, “la falta de pluralisme polític, religiós, social, lingüístic i cultural” o “la discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o orientació sexual”.

Zona Franca va començar les seves emissions el 18 d’octubre. El primer que va fer Joel Díaz a l’entrar al plató aquell dia va ser cridar “puta nit i bona Espanya”, expressió que va ser acollida amb grans aplaudiments per part del públic a instàncies del regidor del programa. Díaz va dir que s’havia equivocat, que era al revés, i ho va atribuir als nervis de l’estrena. Als programes posteriors, però, ha continuat fent el mateix crit per començar-los.

En una sessió de la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, la diputada del PP Lorena Roldán li va recriminar al director de TV3, Sigfrid Gras, que a Zona Franca es cridés a cada programa “bona nit i puta Espanya”. Gras va puntualitzar que el que deia exactament era “puta nit i bona Espanya”, com si això justifiqués la salutació diària de Joel Díaz als espectadors de TV3. En una entrevista al diari ARA, Gras va afirmar que “‘puta Espanya’ no s’ha de poder dir a TV3, però els límits de l’humor són amplis i discutibles. Nosaltres hauríem de superar el ‘puta Espanya’ i aquest tipus de debats, perquè no hem d’anar a fer mal a ningú ni provocar problemes inútils”.

El ‘puta nit i bona Espanya’ les nits de dilluns a dijous a la televisió que dirigeix Sigfrid Gras fan mal a milions de catalans i molts ho han expressat amb queixes al CAC. Davant les queixes que rep aquest organisme “el CAC analitza el contingut i, en cas que no s’ajusti a la normativa, actua d’acord amb les seves competències: impulsa l’exercici de l’autoregulació o, quan s’escau, obre l’expedient administratiu corresponent i exerceix la potestat sancionadora que li atorga la Llei”. De moment, cap de les persones que s’ha queixat ha rebut resposta per part del CAC i tampoc no es té constància que hagi obert cap expedient administratiu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.