El cas del 3% esquitxa l’exconseller Giró

Els Mossos i la Guàrdia Civil el relacionen amb un contracte signat per la Fundació Repsol amb la productora Triacom

El conseller d'Economia, Jaume Giró

Un atestat policial elaborat pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil vincula Jaume Giró, exconseller d’Economia de la Generalitat, amb el contracte que fa signar el gener del 2009 la Fundació Repsol, de la qual era president llavors, amb la productora audiovisual Triacom, que es troba en el punt de mira del cas del 3%, publica El Periódico.

En concret, aquesta informació revela que no es va complir amb tot el patrocini previst amb els contractes amb Triacom, investigada pel seu paper en el presumpte finançament il·legal de Convergència, sobre la sèrie de televisió En positiu. Tot i que només es van fer 26 dels 52 episodis pactats, es van pagar 457.860 euros igualment, reflecteix l’atestat policial.

En declaracions a El Periódico, Giró ha manifestat desconeixement sobre la investigació, però ha destacat que no va poder fer el seguiment del compliment d’un contracte signat a principis del 2009 perquè va deixar la Fundació Repsol el març d’aquell any.

L’atestat, segons recull el mateix diari, destaca la coincidència dels imports consignats en el contracte de patrocini i en el de producció, ja que els investigadors consideren que “normalment” l’ajuda no hauria d’igualar la despesa total de producció.

En aquesta derivada del cas del 3%, els investigadors sospiten que Triacom ha pogut exercir d’empresa pantalla d’un entramat societari format per polítics, empresaris i altres persones relacionades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.