Els CDR cremen rèpliques de la Constitució per protestar contra la reforma del Codi Penal

Òmnium Cultural no ha donat suport a la mobilització de l’ANC perquè no vol contribuir a “la confrontació entre independentistes”

Cremen rèpliques de la Constitució espanyola per protestar contra la reforma del delicte de sedició
Cremen rèpliques de la Constitució espanyola per protestar contra la reforma del delicte de sedició.

Unes 200 persones convocades pels CDR s’han manifestat contra la reforma del delicte de sedició al Codi Penal al Pla de Palau a Barcelona avui, dimarts 6 de desembre, Dia de la Constitució.

Mitja hora abans que comencés la concentració de l’ANC, que s’ha celebrat a les 12.00 en el mateix lloc, han cremat rèpliques de la Constitució Espanyola i han cridat consignes com “Fora, fora, fos la justícia espanyola” i “Els carrers seran sempre nostres”. L’acte ha transcorregut en presència d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i no hi ha hagut cap incident.

Divisió independentista

L’ANC ha denunciat que la reforma “té un doble objectiu no dissimulat: castigar la mobilització independentista als carrers i penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O per ocupar instal·lacions o edificis”.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha indicat que la seva entitat no ha donat suport a la mobilització de l’ANC perquè no vol contribuir a “la confrontació entre independentistes”. S’ha consolidat així la divisió pública d’estratègia entre les dues principals organitzacions independentistes de la societat civil.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari