Òmnium descarta manifestar-se el 6-D contra la reforma del Codi Penal

Xavier Antich en rebutja "algunes derives" i el fet que l'ANC no consensués la mobilització

Xavier Antich

Òmnium Cultural s’ha desmarcat definitivament de la manifestació contra la reforma del Codi Penal que l’ANC ha convocat aquest dimarts, 6 de desembre. En una entrevista publicada aquest dilluns per La Vanguardia, el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha dit que comparteix en molts aspectes “l’objectiu final amb l’ANC” i la seva preocupació per l’ampliació del delicte de desordres públics, però ha confirmat que Òmnium no dona suport a aquesta manifestació perquè no ha estat consensuada i perquè “veiem amb preocupació algunes derives que se’n desprenen”.

Antich ha afegit que les dues principals entitats del procés tenen una relació fluida i estable, però que mantenen “diferències en les formes de treballar”, i ha rebutjat anar “a remolc de ningú”. “Òmnium no contribuirà a la confrontació entre diferents agents del moviment independentista i a fer antipolítica”, ha rematat.

El president d’Òmnium ja havia dedicat a l’ANC un retret en aquest sentit la passada Diada, quan va etiquetar de populista i antipolítica la dinàmica de l’entitat que presideix Dolors Feliu.

Antich, en la mateixa entrevista, ha evitat criticar principalment el govern de la Generalitat quan, a la pregunta de si considera que l’executiu s’ha paralitzat respecte a l’objectiu de la independència, ha mostrat preocupació per la paràlisi que atribueix “a la totalitat del moviment”.

Precisament, la presidenta de l’ANC va criticar d’Òmnium la setmana passada que no està en la línia de pressionar l’executiu de Pere Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.