L’Hospitalet i Barcelona perden ser la seu de l’Agència Espacial i la d’Intel·ligència Artificial

El Consell de Ministres anuncia que la primera s'ubicarà a Sevilla i la segona, a la Corunya

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

El Consell de Ministres ha escollit la ciutat de Sevilla com a seu de la futura Agència Espacial Espanyola i La Corunya per albergar l’Agència d’Intel·ligència Artificial. Així ho ha confirmat la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres d’aquest dilluns.

Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat formaven part dels candidats a acollir l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial i l’Agència Espacial Espanyola respectivament. Ambdues ciutats estaven entre les 35 candidatures provinents de 14 Comunitats Autònomes que havia rebut el Ministeri de Política Territorial, 14 per a la primera seu i 21 per a la segona.

Segons ha informat el govern espanyol, la candidatura de Sevilla, abonada per la Junta d’Andalusia, presenta una “excel·lent” seu valorada en 6,7 milions d’euros i cedida a l’Agència sense cap cost per l’Ajuntament, equipada i d’acord amb els requisits amb un edifici singular i d’ús exclusiu ja disponible.

Pel que fa a la Corunya, ha superat a les altres 16 candidatures presentades per unanimitat. El govern espanyol ha destacat que amb aquest moviment atenen “el compromís descentralització del sector públic”.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari