CCOO manté la vaga de majoristes de fruites i verdures a Mercabarna

Demanen a la patronal i a la UGT negociar un acord que garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors

Avui dilluns i dimecres, CCOO ha convocat vaga al sector de majoristes de fruites i verdures de la província de Barcelona per exigir “un conveni digne per a les persones que treballen al sector”. El sindicat defensa la convocatòria de vaga “per deixar-li clar a la patronal que les persones que treballen al sector es mereixen un conveni just, amb uns increments salarials dignes i reals i amb una clàusula de revisió que garanteixin que no perden poder adquisitiu, així com una millora de les condicions laborals”.

CCOO reclama a la patronal i a UGT que s’asseguin de nou “a negociar per avançar en aquesta línia, ja que el preacord que han assolit en solitari no garanteix el poder adquisitiu, empitjora les condicions laborals al sector i no té en compte les principals propostes de la plataforma sindical”.

Comissions va decidir no donar suport al preacord perquè no incorpora la clàusula de revisió salarial i només preveu una vigència d’un any. El sindicat denuncia que tampoc s’ha aconseguit una reducció de la jornada laboral i considera que incorporen mesures que empitjoren les condicions actuals.

A primera hora d’aquest dilluns piquets informatius impedien el pas als camions per a descarregar mercaderia Mercabarna, i els Mossos d’Esquadra han intervingut per a desbloquejar els accessos, que estaven tallats. Mercabarna diu que les instal·lacions funcionaran aquest dilluns amb normalitat i podran abastir de fruita i verdura als detallistes.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari