L’Audiència Nacional investiga pagaments de Telefónica, Repsol i Gas Natural a Triacom

Informes policials ubiquen Madí com a home-pont i consideren la productora un instrument que va amagar la finalitat de les operacions

David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña
David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña

El jutge instructor del cas del 3% a l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, investiga contractes i pagaments de Telefónica, Gas Natural i Repsol a la productora audiovisual Triacom, relacionada amb el presumpte finançament irregular de Convergència, entre els anys 2009 i 2011, segons revela El Periódico.

En aquesta derivada del cas del 3% centrada en el paper de la productora dirigida per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han elaborat tres informes que assenyalen com a home-pont David Madí, ex-mà dreta d’Artur Mas i ex-alt càrrec de Convergència, a qui Telefónica va incorporar com a assessor el 2013.

Segons la mateixa informació, Triacom i Telefónica van acordar el pagament de 2,9 milions d’euros -materialitzat en cinc ingressos- per dos vídeos corporatius i el patrocini de la sèrie que s’havia de dir Jo vull ser, de la realització de la qual els investigadors policials no ha trobat constància.

Els Mossos i la Guàrdia Civil, que consideren desorbitat el preu pagat pels vídeos corporatius, conclouen en els seus informes que els pagaments de Telefónica podrien correspondre a “operacions subjacents” amb la possible finalitat d’obtenir una contraprestació econòmica, com contractes del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).

A Triacom li atribueixen un rol d’”instrument necessari per amagar la veritable finalitat dels pagaments”. Dels 2,9 milions sota sospita, destaquen els 441.965 euros rebuts per empreses de Madí, els 885.000 rebuts per les empreses de Juan Manuel Parra (proveïdores de Convergència, com Hispart), i els moviments per 1,6 milions de Triacom a altres empreses de Carbó. Suposadament, l’objectiu era evitar impostos, segons el contingut dels informes referits per El Periódico.

(Visited 175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari