El Parlament rebutja un control extern dels Mossos i accepta revisar l’ús de foam

La comissió sobre l'estudi del model policial acorda prohibir la tècnica de carrusel

Antiavalots al desnonament del barri del Farró

La comissió parlamentària sobre l’estudi del model policial català ha acabat amb acords mínims que han quedat lluny de satisfer les peticions de la CUP que van impulsar-la. Els diputats han rebutjat la prohibició del foam així com la creació de mecanismes de control extern pels Mossos d’Esquadra.

No obstant això, la comissió sí que ha acceptat prohibir els projectils més lesius de foam (els SIR-X) i revisar l’ús d’aquestes eines amb els vots favorables de Junts, la CUP i els comuns i l’abstenció d’ERC. D’altra banda, el PSC i Junts han bloquejat amb els seus vots negatius el control extern dels Mossos.

La continuïtat de l’ús de projectils de foam ha dut el Parlament a instar la policia catalana a incorporar eines tecnològiques per registrar les actuacions amb vídeo i àudio i permetre la seva traçabilitat. A més, també s’ha decidit prohibir la tècnica del carrusel i s’ha acordat la creació de mecanismes efectius per evitar les identificacions racials o per perfil ètnic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.