Detecten irregularitats en subvencions de la Generalitat a la productora Triacom

Mossos i la Guàrdia Civil investiguen subvencions i ajudes de Presidència quan era conseller Francesc Homs

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han investigat subvencions i ajudes que el Departament de Presidència de la Generalitat, quan era conseller el convergent Francesc Homs, i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) van donar, entre 2010 i 2016, la productora audiovisual Triacom.

Aquesta informació es troba en un informe que els dos cossos policials han enviat al jutge Santiago Pedraz, segons avança El Periódico. Les investigacions apunten que aquestes subvencions van tenir un “control lax” tant de les quantitats atorgades com de possible irregularitats en la manera en què es van atorgar.

Mossos i Guàrdia Civil recorden que en la causa oberta en l’Audiència Nacional s’investiga el presumpte finançament irregular de CDC i un possible delicte de blanqueig de capitals. En aquest context, l’informe policial apunta que Triacom va ser beneficiada, durant el període investigat, de subvencions per imports de 348.525 euros.

Aquestes subvencions van ser atorgades a través “concurrència competitiva” per l’ICEC, que depèn del Departament de Cultura, per les dues primeres parts de la sèrie d’animació Bubble Bip i pel documental El cas dels catalans.

Triacom, a més, se li va atorgar una altra subvenció de 300.000 euros per a la tercera part de Bubble Bip, encara que pocs dies després de la finalització del període màxim per a justificar les despeses, va renunciar a aquesta, reintegrant el 50% de l’import rebut com a bestreta.

Es dona la circumstància que, Triacom també va ser beneficiària de dues subvencions més per un import total de 125.000 euros, atorgades de manera directa per part del Departament de Presidència per l’edició i comercialització de l’obra Història de Catalunya.

Als anys 2013 i 2014 es van signar dos convenis entre totes dues entitats per a donar una cobertura jurídica. En aquestes dates, encara era soci d’Oriol CarbóTriacom Jaume Roures, propietari de Mediapro, que havia estat cofundador de l’empresa i va vendre les accions el juny del 2015.

L’informe policial diu que Triacom compta amb “escassos treballadors” en plantilla i que en alguns exercicis no n’ha tingut, per la qual cosa “difícilment podria executar els contractes dels quals ha estat adjudicatària”. Per la qual cosa, en alguns casos va ser necessari “internalitzar” les labors o ser realitzades directament per Mediapro, que sí que disposava de recursos suficients.

“El principal actiu que hauria mostrat aquesta empresa (Triacom) ha estat la influència d’Oriol Carbó i el seu soci constituent, Jaume Roures, per a captar contractes de la televisió pública catalana”, diu l’informe policial, en el qual els agents apunten que la principal font de negoci de Triacom és TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.