Pedro Sánchez, destinatari d’un dels cinc paquets explosius sota investigació

El govern reforça la seguretat en edificis oficials i l'Audiència Nacional indaga sobre els enviaments

Almenys cinc paquets similars amb material explosiu, o sospitosos de contenir-ne, s’han enviat els darrers dies, un d’ells al president del govern, Pedro Sánchez. La investigació sobre aquest cas, de presumpta comissió d’un delicte de terrorisme, l’ha assumit el Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional.

L’enviament del paquet destinat a Sánchez, interceptat el 24 de novembre, ha estat el quart que ha transcendit, ja aquest dijous, quan s’ha comunicat el fet a l’Audiència Nacional, la qual havia assumit la investigació del sobre amb material pirotècnic dirigit a l’ambaixador ucraïnès a Espanya, Sergei Pohoreltsev, que va causar ferides lleus a un treballador de l’ambaixada.

Hores després de l’enviament a Pohoreltsev, l’empresa d’armament Instalaza, que fabrica els llançagranades enviats per Espanya a Ucraïna per lluitar contra Rússia, ha detectat a la seva seu de Saragossa un altre paquet sospitós semblant, que els TEDAX han fet esclatar de manera controlada.

Un tercer paquet sospitós, possiblement amb un mecanisme, l’han detectat els sistemes de seguretat de la base aèria de Torrejón de Ardoz, i podrà ser estudiat perquè no s’ha detonat. El cinquè, dirigit a la ministra Margarita Robles, ha estat detectat aquest dijous al matí a la seu central del Ministeri de Defensa, ubicada al passeig de la Castellana de Madrid, segons ha confirmat l’executiu central.

El govern espanyol ha reforçat la seguretat en dependències oficials, especialment sobre els enviaments postals.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari