Dues de cada 3 dones han estat víctimes de violència masclista

L'enquesta feta a 10.000 dones destaca la violència sexual, però també la psicològica o la digital

Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

Dues de cada tres dones han patit algun tipus de violència sexual al llarg de la vida. Tot i això, només dues de cada deu de les que consideren que els han fet un delicte ho acaba denunciant.

L’última enquesta sobre la violència masclista, elaborada pel Departament d’Interior amb la col·laboració del d’Igualtat i Feminismes i que ha consultat 10.000 dones, apunta que les dones joves tenen més possibilitats de ser víctimes de la violència masclista, i que el que més creix és la violència digital.

Si només s’analitzen les dades de l’últim any, una de cada quatre dones relata algun episodi de violència masclista. Per exemple, una de cada deu ha patit alguna violència sexual, una xifra semblant a la violència psicològica.

D’altra banda, segons aquesta anàlisi, més del 60% de les dones de més de 16 anys han estat víctimes d’algun tipus de violència masclista per part d’un home amb qui no tenien cap relació sentimental, i en gairebé un 17% dels casos ha estat l’últim any.

En canvi, un 61% n’han patit per part d’exparelles, i d’aquest percentatge, un 10,4% han estat l’últim any. El 14,5% de les dones que tenen parella han estat víctimes d’algun tipus de violència en algun moment de la relació actual, i el 7,9%, el darrer any.

En l’àmbit laboral, el 15,3% han patit violència en algun moment, el 2,7% l’últim any. Les que més n’han patit són les dones que no tenen contracte, més d’un 7%.

Per franges d’edat, la majoria d’agressions, en nombres absoluts, són a dones d’entre 30 i 49 anys, però percentualment, les que pateixen més violència són les noies joves d’entre 16 i 29.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari