El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra el suplicatori demanat per Llarena

Addueix, entre altres motius, que la petició d’empara de l’expresident català no té raó de ser perquè del cas ja se n’ocupa el TGUE

Puigdemont i Comín
Puigdemont i Comín

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat els recursos d’empara que havien presentat els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín contra la decisió del jutge instructor de la principal causa sobre el procés, Pablo Llarena, de demanar el suplicatori al Parlament Europeu perquè suspengués la immunitat de tots dos per procedir penalment contra ells.

La decisió del TC, coneguda aquest dimecres, descarta l’empara demanada per tots dos perquè aprecia l’existència de vicis processals que impedeixin abordar denúncies de vulneració de diversos articles.

El Constitucional, sobre la suposada vulneració del dret a la immunitat parlamentària al·legada pels dos eurodiputats, considera que la sol·licitud del suplicatori no constitueix, en ella mateixa, una lesió dels drets de representació política, sinó una institució garant reconeguda per la Constitució. A més, concreta que la concessió o denegació del suplicatori serà el que afecti o no la immunitat, i que un eventual recurs no seria competència del TC, sinó del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE).

Precisament, sobre el TGUE, el TC argumenta que, ara que aquest tribunal comunitari ja ha obert un procediment sobre el suplicatori, el recurs d’empara de Puigdemont i Comín ha perdut raó de ser i, segons especifica, qualsevol resolució que adoptés no tindria efectivitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.