El Govern condonarà el deute energètic de 2021 a 41.000 famílies catalanes vulnerables

El conseller Campuzano admet que gairebé el 16% de les llars catalanes pateixen pobresa energètica

Carles Campuzano

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha anunciat avui en comissió al Parlament que el Govern assumirà el deute elèctric del 2021, i que intentaran alhora condonar el del 2022. Es tracta de les factures que 41.000 famílies vulnerables no han pogut pagar.

Segons ha comentat el conseller, va ser “una de les primeres decisions que prenem en aterrar a la conselleria per començar els tràmits administratius i poder deixar-ho resolt en els dies vinents”.

L’última condonació de deute es va realitzar el març del 2021, i per aquest motiu, les entitats socials feia gairebé tres mesos que demanaven a l’administració que complís els seus acords i els compromisos adquirits amb Endesa.

Durant la compareixença, Campuzano ha admès que “una de les prioritats del Govern és afrontar l’escenari de crisi i reforçar les xarxes de protecció social, amb especial atenció a la pobresa energètica”. En aquest sentit, el conseller ha indicat que el 15,9% de les llars catalanes no es poden permetre mantenir una temperatura adequada, percentatge que puja fins al 16,9% en cas de famílies amb menors de 16 anys.

El conseller ha denunciat que el bo social no funciona “de manera adequada”. Segons dades del departament, a Catalunya hi ha al voltant de 30.000 famílies vulnerables que haurien de rebre el bo elèctric i no ho estan fent, bé sigui per la dificultat d’emplenar les sol·licituds, com per les condicions d’accés o problemes burocràtics.

Per aquest motiu, Campuzano ha comentat que “s’ha de reformar el bo elèctric, simplificar-ne l’accés i ampliar-ne la cobertura”. A més, el titular de Drets Socials ha reclamat que el bo elèctric “es gestioni des de la Generalitat”, igual que es fa amb el bo tèrmic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.