L’IPC de novembre apunta a una revaloració de les pensions del 8,45% per l’any que ve

La dada avançada implica una pujada del salari mínim interprofessional fins arribar als 1.080 euros

  L’Institut Nacional d’Estadística (INE) informa que la inflació es desaccelera aquest novembre, per quart mes consecutiu, fins a situar-se en el 6,8% interanual. Així, segons la dada avançada, la taxa d’IPC (Índex de Preus de Consum) baixa mig punt en relació amb el mes d’octubre, el que pot suposar una revaloració de les pensions del 8,45% l’any que ve. El Govern va tornar a vincular, en la primera part de la reforma aprovada el desembre passat, l’alça de les pensions a l’IPC.

  Aquest 8,45% és la pujada que s’aplicarà a les pensions contributives a partir de l’1 de gener, a l’espera de les dades definitives que l’INE, mentre que les no contributives s’incrementaran el 15%, d’acord amb el que s’estableix en el projecte de pressupostos generals de l’Estat durant el seu tràmit en el Congrés dels Diputats.

  Aquest novembre s’han reduït de nou els preus dels carburants i de l’electricitat, la qual cosa ha provocat que la inflació s’hagi rebaixat quatre punts en els últims quatre mesos. L’INE apunta que l’IPC de novembre ha estat marcat pel fet que els de vestit i calçat hagin pujat menys aquest mes que en el mateix mes de l’any passat.

  Es dona la circumstància que l’IPC del mes d’octubre es va situar en un 7,3%, però es calcula que l’IPC mitjà no quedarà per sota d’un 8,3%. Aquestes dades impliquen que el salari mínim interprofessional (SMI) se situï l’any que ve al voltant dels 1.080 euros mensuals, una dada que la ministra d’Economia, Nadia Calviño, veu excessiva, mentre que la vicepresidenta segona del govern, Yolanda Díaz, i els sindicats plantegen fins i tot arribar als 1.100 euros.

  (Visited 36 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari