Els Mossos desarticulen una banda que utilitzava nens per ocupar, llogar i vendre pisos

L’organització, que operava sobretot a Barcelona i l’Hospitalet, simulava situacions de vulnerabilitat per evitar desallotjaments

Detenció d'un dels membres de la banda que ocupava i llogava pisos utilitzant nens

Els Mossos d’Esquadra han anunciat aquest dimarts la desarticulació d’una banda que utilitzava menors d’edat per ocupar pisos buits, simulant amb ells una situació de vulnerabilitat per evitar el desallotjament, i que posteriorment els llogava o venia a terceres persones que es troben en situació irregular.

Aquesta organització, formada per nou integrants, operava principalment a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i els investigadors la relacionen amb dotze ocupacions i dotze intents d’ocupació des del 2020, una activitat amb la qual s’estima que haurien ingressat uns 24.000 euros mensuals.

En alguna ocasió, segons els Mossos, els caps de la banda pactaven amb el veritable propietari de l’immoble fer-ne fora els ocupants a canvi d’una suma de diners d’entre 8.000 i 10.000 euros. Algun cop, fins i tot, van provocar la reocupació del pis pel qual havien cobrat, si el propietari no prenia mesures de seguretat, i van tornar a intentar cobrar per la desocupació.

La desarticulació, que els Mossos emmarquen en el seu pla estratègic d’investigació de grups mafiosos especialitzats en ocupacions, va tenir lloc el passat 15 de novembre mitjançant un dispositiu que va aconseguir detenir els nou integrants de la banda, relacionats amb els delictes d’estafa, usurpació de béns immobles i defraudació del fluid elèctric, i va incloure també els escorcolls de tres immobles de Barcelona i l’Hospitalet.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari