El govern català troba compatible aprovar els pressupostos amb Junts i el PSC

La portaveu Plaja ha demanat que els partits negociadors que evitin "vetos creuats"

El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya considera viable aprovar els pressupostos del 2023 amb el suport de Junts, el PSC i En Comú Podem, segons ha comunicat la portaveu Patrícia Plaja, aquest dimarts, després de la reunió setmanal ordinària de l’executiu.

De fet, ha manifestat que aquests partits no són “excloents”, però ha indicat que tot dependrà de la voluntat real de negociar per tirar endavant els comptes, per la qual cosa els ha demanat que evitin “vetos creuats“.

Plaja ha informat que les negociacions s’han accelerat i que l’executiu de Pere Aragonès vol aprovar els comptes amb tants suports com pugui aplegar i tan aviat com sigui possible.

Fred des de l’esquerra
Per la seva part, tant el PSC com els comuns han marcat distàncies davant la possibilitat que es tanqui un principi d’acord sobre els pressupostos aquesta setmana, com pretén el govern català.

La portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha jutjat complicat assolir un acord quan, segons assegura, ni han entrat en detall ni han iniciat cap negociació.

Per part dels comuns, per a la cap de files, Jéssica Albiach, és inviable tancar aquesta setmana un acord, cosa que ha atribuït al fet de no haver aconseguit cap acord sobre “carpetes clau” com el rescat de la sanitat pública.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari