Desarticulat càrtel de cocaïna amb ramificacions a Barcelona

Entre els detinguts hi ha un treballador del port de Barcelona, que facilitava l'entrada de la droga

Agents de la DEA i la Guàrdia Civil en un dels registres que han fet en diversos domicilis

Mig centenar de detinguts a diversos països com a resultat de l’operació policial “Desert Light”, coordinada per l’Europol, que ha aconseguit desmantellar un supercàrtel europeu dedicat al tràfic de cocaïna. Entre els detinguts, hi ha els caps de l’organització, que des de Dubai dirigien les operacions de narcotràfic entre Sud-amèrica i Europa.

En l’operació, la policia ha confiscat més de 30 tones de cocaïna en diversos ports europeus. Fonts policials creuen que aquesta gran organització controlava fins a un terç del mercat d’aquesta droga a Europa.

L’organització operava des d’Espanya, els Països Baixos, França, Bèlgica i Dubai, on hi ha els ports europeus més importants d’entrada de droga a Europa, entre els quals, el de Barcelona. S’han detingut 49 persones i s’han intervingut 30 tones de cocaïna. A l’estat, el dispositiu s’ha desenvolupat a Barcelona, on hi havia un treballador del port implicat, Màlaga i Madrid.

A Espanya, la Guàrdia Civil ha portat a terme l’operació Faukas durant la qual s’han fet 21 escorcolls en domicilis i empreses i s’han detingut 15 persones. Al llarg de la investigació, la policia va comprovar que el grup criminal estava introduint contenidors amb cocaïna a l’interior a través dels ports de Barcelona, València i Algesires. Els responsables blanquejaven els beneficis a través d’un entramat societari d’inversions immobiliàries a la Costa del Sol.

A l’estat espanyol la banda tenia dues estructures clarament diferenciades: la que s’encarregava de l’extracció de la droga dels ports, i una que era responsable del blanqueig de diners. Un dels implicats és un treballador del port, que era el responsable de l’entrada i sortida dels vehicles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.