Darrere d’una caixa

Aquests últims dies estic llegint en xarxes moltes publicacions contra Irene Montero. La ministra d’igualtat té moltes actituds i històries per la qual ser criticada, però alguna cosa crida l’atenció, l’al·luvió de missatges que es centren en criticar la seva etapa com a caixera de supermercat.

Aquesta crítica va dirigida a la seva persona, però el pitjor és la lectura que s’extreu entorn d’això. Segons aquestes crítiques hauria d’avergonyir-se del seu treball en la caixa d’un establiment, per tant, els que emeten tals crítiques consideren que és un treball que exerceixen persones inferiors, una ocupació de la qual burlar-se.

Deixant a un costat que darrere d’una caixa hi ha milers de persones amb estudis superiors, treballant per a poder esmenar les seves despeses mentre busquen un futur, també hi ha altres persones sense formació acadèmica. Potser la vida o les circumstàncies els ha portat a treballar de cara al públic, en magatzems, en mercats, restaurants … moltes des d’edat molt primerenca. Estan menys valorades socialment, però potser gaudeixen d’una formació de vida i de coneixement social que molts dels classistes que les critiquen no arribaran a tenir en la seva vida, viure en la bombolla de la “excel·lència” és el que té, els limita a no veure més enllà dels seus nassos.

Últimament, noto amb tristesa com s’infravalora a les persones que mantenen la seva vida tirant hores en treballs no qualificats, persones que després de la seva jornada tenen inquietuds, coneixements sobre diversos temes, experiències i històries de les quals segurament molts/as podrien aprendre.

En aquest graó hi ha persones sense carrera que han criat varius darrere d’un taulell o s’han destrossat les mans netejant per a poder pagar les dels seus fills, no sols mereixen respecte també reconeixement.

Treball no qualificat, així li diuen mentre gran part d’aquesta societat que es creu millor no aguantaria dos dies destrossant-se l’esquena o bregant amb el públic sense perdre els papers.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari