El Consell d’Administració de CaixaBank aprova les mesures de suport als hipotecats amb dificultats

CaixaBank

El Consell d’Administració de CaixaBank ha aprovat la seva adhesió a les noves mesures de suport als hipotecats amb dificultats. D’aquesta manera, l’entitat s’adherirà a l’ampliació del Codi de Bones Pràctiques vigent i també al nou, que tindrà un règim transitori amb una durada de dos anys, tal com va aprovar aquesta setmana el Consell de Ministres.

CaixaBank esdevé la primera entitat a comprometre’s a aplicar aquest paquet de mesures, amb què se cerca anticipar-se i alleujar les possibles situacions de dificultat que puguin tenir en el futur algunes llars per pagar la hipoteca del seu primer habitatge com a conseqüència de la pujada de tipus d’interès.

L’entitat ha estat la més activa en la concessió d’ajudes acollides al Codi de Bones Pràctiques i ha dut a terme el 35% de les operacions del conjunt del sector.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que el Consell d’Administració ha decidit que l’entitat s’adhereixi a les noves iniciatives “perquè som els principals interessats a donar suport al conjunt de la societat i, especialment, als nostres clients en dificultats. Ho hem fet sempre, ho fem avui dia i continuarem fent-ho en el futur perquè tenim el compromís i el deure de contribuir al benestar econòmic i social del país”.

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha subratllat que CaixaBank “es troba en una posició molt sòlida per continuar ajudant a famílies i empreses, i per contribuir a què l’impacte del deteriorament econòmic que es pugui produir sigui més moderat”. També, ha posat en valor el paper fonamental que juga la banca en l’economia i la societat: “Complim una funció social bàsica”.

En el dia a dia, la vocació social de l’entitat queda reflectida en tres grans àmbits: el de les ajudes a clients amb dificultats (millorant les condicions de 360.000 hipoteques des de la crisi anterior); el de la inclusió financera (amb la xarxa d’oficines i caixers més extensa del país i el compromís de no abandonar poblacions) i el de les iniciatives socials (incloent el dividend social a la gran tasca de la Fundació “la Caixa”).

Suport a clients hipotecats i amb dificultats financeres

L’entitat té una àmplia experiència en el suport als seus clients. El 2009, va posar en marxa un Pla d’Ajudes a persones físiques que durant l’anterior crisi financera va permetre ajudar a 360.000 clients que tenien dificultats per fer front a pagament dels seus préstecs hipotecaris.

A més, ha fet més de 27.000 dacions en pagament, i ha atorgat el 35% de les operacions emparades pel Codi de Bones Pràctiques del conjunt del sector financer.

Durant la pandèmia del Covid, CaixaBank va concedir 500.000 moratòries en el pagament de la hipoteca i préstecs al consum, i va condonar el lloguer a 4.800 llars a través de la seva participada BuildingCenter. L’entitat compta, a més, amb un parc de 12.800 habitatges socials.

Noves mesures de suport als hipotecats

Després de diverses setmanes de negociacions amb el sector financer, el Consell de Ministres va aprovar dimarts, i el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar dimecres, el reial decret-llei que amplia el Codi de Bones Pràctiques vigent, perquè pugui cobrir a aquells deutors vulnerables afectats per pujades de tipus d’interès, i també estableix un nou Codi de Bones Pràctiques per alleujar la càrrega financera dels deutors hipotecaris amb un volum superior d’ingressos, però que igualment estan en risc de vulnerabilitat per la pujada de tipus d’interès.

Les mesures que es tenen en compte en l’ampliació del codi vigent són aplicar carències de cinc anys en el capital de la hipoteca i una reducció del tipus d’interès aplicable fins a l’euríbor menys el 0,1%, quan l’increment de l’esforç hipotecari és superior al 50%; i amb una carència de dos anys i un allargament del termini de fins a set anys quan l’increment de l’esforç hipotecari és inferior al 50%.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari