Manuel Valls, multat per finançar irregularment la campanya electoral del 2019

La plataforma de l’excandidat a alcalde no va declarar una despesa de 188.867 euros, que va ser facturada per l’associació Barcelona Capital Europea

Manuel Valls, ex-primer ministre de França i excandidat a alcalde de Barcelona (Parti Socialiste)
Manuel Valls, ex-primer ministre de França i excandidat a alcalde de Barcelona (Parti Socialiste).

El Tribunal de Comptes ha anunciat que Manuel Valls haurà de pagar 277.000 euros per finançar irregularment la seva campanya en les eleccions municipals del 2019 amb la plataforma de Barcelona pel Canvi. Ha explicat que el llavors candidat a alcalde va acceptar pagaments de tercers, que està prohibit segons l’article 4.3 de la llei orgànica de finançament de partits polítics.

No va obtenir el resultat electoral desitjat tot i que empresaris i membres de l’alta burgesia catalana barcelonina i madrilenya van finançar la seva campanya. Segons el Tribunal de Comptes, la candidatura de Manuel Valls va aconseguir el suport del president de Naturhouse, Félix Revuelta; l’expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch; el president de l’asseguradora DKV, Javier Vega de Seoane, i l’assessor a l’Estat de Blackstone, Claudio Boada, entre d’altres.

Segons ha informat el tribunal, la plataforma de Manuel Valls no va declarar una despesa electoral de 188.867 euros, que va ser facturada per l’associació Barcelona Capital Europea, l’entitat que va precedir la coalició entre Barcelona pel Canvi i Ciutadans a les eleccions. Per això, haurà de pagar una multa de 251.698 euros. L’import restant de la sanció imposada a Valls, 25.000 euros, respon a que el seu partit va incomplir el límit màxim de despesa en publicitat exterior, una multa menor i habitual.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari