‘El Tito’ Robert promou una plataforma logística a l’Aragó, fent la competència a Lleida

El regidor d’Urbanisme, Toni Postius, a la corda fluixa pel doble joc del seu familiar

Toni Postius

El promotor immobiliari Antoni Robert (el Tito), familiar directe del regidor d’Urbanisme i tinent d’alcalde de Lleida, Toni Postius ­(JxCat), juga amb dues baralles. D’un cantó, com ja ha explicat EL TRIANGLE, té forts interessos en el projecte de construcció del conflictiu macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans, de 1.282 hectàrees, que destruirà la riquíssima horta de Lleida si acaba tirant endavant. En concret, hi té sis parcel·les, a nom de les societats Trebor 2010 SL i Agrotècnica del Segrià SL, que sumen 13 hectàrees i que incrementaran exponencialment el seu valor quan siguin requalificades.

Precisament, aquest macropolígon, que encara no té l’aprovació definitiva –en el tràmit d’informació pública s’hi han presentat 175 al·legacions– va ser presentat públicament en un acte celebrat el dia 5 d’octubre passat a la Llotja de Mar de Barcelona, sota l’eslògan de “Lleida, terra d’oportunitats”. En aquest acte promocional hi van acudir les forces vives de la Terra Ferma, encapçalades pel paer en cap, Miquel Pueyo (ERC), i el president de la Diputació, Joan Talarn (ERC).

Però, a la vegada que especula amb el macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans, el Tito Robert traeix els interessos econòmics i empresarials de Lleida amb la promoció d’un altre polígon logístic i intermodal a l’Aragó, concretament a la localitat de Tamarit de Llitera.

Aquí, una altra de les seves empreses, Ponentia Logistics SA, ha obtingut l’aprovació del Govern de Javier Lamabán (PSOE) per urbanitzar 123 hectàrees de terreny i fer-hi, exactament, el mateix que la Generalitat i la Paeria pretenen desenvolupar a Lleida: una gran estació ferroviària de mercaderies i enormes naus industrials logístiques. Segons Ponentia Logistics SA, la inversió prevista en aquest projecte és de 350 milions d’euros, i les obres de construcció començaran l’any vinent.

Curiosament, el Tito Robert, que va maniobrar des de l’ombra contra el candidat del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, per afavorir el seu parent Toni Postius, ha fet un fitxatge de campanetes per desenvolupar el projecte de Tamarit de Llitera: l’extinent d’alcalde socialista de Promoció Econòmica (2011-19) de la Paeria, Rafel Peris, a qui ha nomenat director general de Ponentia Logistics SA.

Tot i que les dimensions del macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans i el polígon La Melusa-Tamarite són molt diferents, resulta xocant que Antoni Robert posi els ous en dos cistells. A més, el projecte de Tamarit de Llitera, a 40 quilòmetres de Lleida, fa la competència directa al macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans i és el paradigma d’allò que denuncien les forces vives de la Terra Ferma: la sagnia que significa que moltes empreses optin per traslladar-se a l’Aragó davant els avantatges de tota mena que se’ls ofereixen.

El doble joc del Tito Robert és letal per als interessos polítics del seu familiar Toni Postius, que és durament qüestionat dins de JxCat i d’ERC per la seva nefasta gestió urbanística, que ha degenerat en un niu de protestes veïnals. El coneixement que l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha endegat una investigació a la Paeria per irregularitats en l’adjudicació d’obres ha obert un nou front contra Toni Postius.

Aquest expedient està relacionat amb l’adjudicació a dit o emprant el truc de la fragmentació de contractes d’una vintena d’obres, per import de 120.000 euros, a l’empresa Singular Lleida, vinculada a JxCat. Aquest escàndol ja va provocar, l’any passat, la destitució del regidor d’Esports, Sergio González.

Però les dades recopilades per l’oposició assenyalen que la gran majoria de contractes irregulars els va atorgar la regidoria d’Urbanisme, que encapçala Toni Postius. Ara, amb la investigació de l’OAC, s’han revifat les veus que demanen la destitució del primer tinent d’alcalde.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “‘El Tito’ Robert promou una plataforma logística a l’Aragó, fent la competència a Lleida”

 1. Estas comarcas de l’ Aragó, tienen una potente industria cárnica y ganadera. La lonja de Binéfar y su importancia en la de Lleida es un claro ejemplo. Y creciendo.
  Una tradición de vínculos con ciertas localidades/comarcas lleidatanas hoy mayoritariamente indepes, significa que ha de tener más alternativas que las de siempre. Y la logística es una de ellas. Lleida, irá siendo cada vez menos referencia. Tramitar documentación es una tortura. Que Sanidad veterinaria haga un certificado en castellano es imposible.
  Es el camino escogido.
  La inversión en Lleida no se hará, en Tamarite si.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.